مقام معظم رهبری بارها در صحبت های خودشون اشاره به جهاد اقتصادی کردن.. مثلا در سال 94 در حرم رضوی گفتن: «امروز عرصه اقتصاد..، یک عرصه جنگ است.. هر کسی بتواند به نفع کشور تلاش کند، جهاد کرده است.. این جهاد است، البته جهادی که ابزار خودش را دارد.»
پس یعنی هر کس و در هر کجایی که هست میتونه توی عرصه مهم این جهاد باشه و به نفع اقتصاد کشورش تلاش کنه!
باید اینم بدونیم که اسمش روش هست.. جهاد. یعنی نمیشه انتظار داشت که کار آسونی باشه و قطعا سختی ها و دشواری های خودش رو داره و کسی پیروز میشه که بتونه تا آخر توی این راه با تمام سختی هاش مقاومت کنه و با توکل به خدا، امید پیروزی داشته باشه و از تمام توانش در این راه کمک بگیره تا بتونه به بهترین نتیجه برسه.
حالا ما خانما چه نقشی میتونیم توی رونق اقتصادی و تولید ملی داشته باشیم؟!
علاوه بر اینکه میتونیم توی خریدهامون بیشتر به سمت انتخاب کالاهای ایرانی بریم تا کار تولید کننده رونق بگیره و برای تولید کالای باکیفیت تر تشویق بشه، میتونیم خودمون هم به نوعی تولید کننده کالاهای ملی و داخلی باشیم..!
اینجا به چندتا از نمونه هاش اشاره می کنم:
کارهای هنری و صنایع دستی:
هنر و صنایع دستی یه عرصه بی پایان برای تولیدات متنوع و جذابه که علاوه بر فروش داخلی میتونه مصرف کننده خارجی رو جذب کنه..!
صنایع دستی مثل میناکاری های شهر زیبای اصفهان که کارگاه های آموزشی زیادی در سطح شهر به آموزش این هنر بی بدیل اقدام میکنن پس با توجه به اینکه این هنر ظرافت خاصی می طلبه، خانما خیلی خوب از عهده اش بر میان در نتیجه خیلی راحت میشه آموزش دید و در کارگاه های تولیدی مشغول به کار شد.
سفال گری هم از اون دست صنایعی هست که جنس ایرانیش بهتر از وارداتیشه.. و تخصص خاصی که دستای هنرمند ایرانی توی کار سفال داره، هیج جای دنیا پیدا نمیشه!
اما کارهای هنری که خانما دست توانایی در انجامش دارن واقعا بیشماره.. نقاشی، مجسمه سازی، ساخت زیورآلات، شمع سازی، دکوپاژ، نقطه کوبی، قالی بافی و…
همه اینا رو به جای واردات جنس های بی کیفیت غالبا چینی، میتونیم با مارک پر افتخار ایرانی وارد بازارمون کنیم..
طراح دکوراسیون:
شاید طراحی دکوراسیون با این اسم و رسم امروزی که ما میشناسیم چیزی باشه که از غرب اومده اما خیلی قبل تر از اون، ما طراحی های ایران و اسلامی رو توی کشورمون و توی خانواده های ایرانی داشتیم. طراحی دکوراسیون در ایران شاید بیشتر از اونی که یه سبک باشه یه هنره.. طراحی های وارداتی غربی هر چقدر هم که خوب باشن اما مطابق سلیقه و سبک زندگی غربی هستن.. به جای الگو برداری بی هدف از سبک غربی بهتر نیست که با اتکاء به فرهنگ غنی ایرانی و سبک زندگی اسلامی که بیشتر مطابق با سلیقه مردم کشورمون هست اقدام به طراحی مکان های عمومی و فضای گرم و صمیمی خونه هامون بکنیم؟!
اینجا یه خانم ایرانی خیلی خوب و خلاق، میتونه با الگوی ایرانی - اسلامی طراح دکوراسیونی باشه که هر مکانی رو هماهنگ با سلیقه مخاطب ایرانی طراحی کنه تا علاوه بر ترویج فرهنگ ملی ، مخاطب ایرانی هم احساس راحتی بیشتری در اون مکان داشته باشه.
طراح مد:
درباره مُد و پوشاک و این جور چیزا هم که خیلی شنیدیم و میدونیم که خانمهای با سلیقه ایرانی واقعا در این زمینه خلاقیت های زیادی دارن..! جوونا و به خصوص خانما گرایش بیشتری به سبک پوشش و مد دارن بنابراین میشه گفت این عرصه واقعا جای کار خیلی خوبی برای خانما داره تا بتونن با سلیقه خاص خودشون به طراحی مدل های ایرانی - اسلامی بپردازن و به جای مدل های خارجی، سبک زیبایی از طراحی لباس رو برای صنعت پوشاک ملی کشور هزینه کنن..
حجم عظیمی از منابع اقتصادی صرف دستیابی به محصولات و برندهای مختلف در زمینه پوشاک میشه.. بنابراین اگه طراحای داخلی با توجه به فرهنگ و سلیقه مصرف کننده داخل کشور دست به یه طرح مشارکتی بزنن و بر طبق اون اقدام به طراحی مدهای ایرانی - اسلامی بکنن، میتونیم بازار مصرف داخلی خوبی داشته باشیم. حتی مورد داشتیم که بعضی از دست اندرکاران مد و پوشاک غربی از طرح های لباس ایرانی خوششون اومده و در طراحی های خودشون از این طرح ها هم استفاده کردن..!
طراحی نرم افزارهای ایرانی:
خانمایی که در زمینه اطلاعات نرم افزاری و کامپیوتری تحصیلاتی دارن و آموزش هایی دیدن، میتونن در زمینه طراحی نرم افزارهای داخلی با موضاعات متنوع فعالیت کنن. تولید خیلی از نرم افزارها در داخل میتونه ما رو از برنامه های خارجی بی نیاز کنه. خیلی از این برنامه ها معایبی دارن که میتونه فرهنگ ما رو تحت تاثیر خودش قرار بده.. مثلا در زمینه بازی های کامپیوتری که کاملا مشخصه..! بازی های که به طور غیر مستقیم نمادهایی از اسلام هراسی، شیطان پرستی و مفاهیم جنسیتی و… رو به ذهن پاک و معصوم بچه ها منتقل می کنه و به مرور زمان اونا تحت تاثیر قرار می گیرن و از آرمان های ملی و انقلابی و دینی خودشون دور میشن..!! البته طراحی های خوبی در این زمینه داشتیم بازیهایی مثل بازی «عملیات انهدام نبرد خرمشهر»، «کابوس دشمن» و… که میتونید در سایت بنیاد ملی بازی های رایانه ای لیست کامل اونا رو ببینید. :)
یا تولید برنامه های محتوایی که با مفاهیم خوبی از سبک زندگی اسلامی طراحی شده و میشه در تمام رده های سنی از کودک تا جوان و نوجوان قابل استفاده باشه.. مثل برنامه هایی که در رابطه با داستان های اءمه سلام الله علیها طراحی شده یا موضوعاتی چون احکام اسلامی، اخلاقی، تربیتی و…
عکاسی:
این هنر میتونه در عرصه های زیادی در خدمت اعتلای فرهنگ ایرانی و حمایت از تولیدات ملی بکارگرفته بشه. معرفی طبیعت زیبای ایران و بناهای باستانی کشورمون ایران میتونه جاذبه های گردشگری خوبی برای توریست ها و جهانگردا باشه و معرفی ایران اسلامی به جهان..! خیلی از خارجی هایی که به کشورمون سفر کردن به خاطر علاقه شدیدی بوده که برای دیدن جاذبه های گردشگری ایران داشتن.. هنر عکاسی میتونه در جذب اونا به کشورمون و رونق صنعت گردشگری خارجی تا حدودی موثر باشه.. این عکس ها می تونن در فضای مجازی و یا نشریات خاص که مخاطب عام داره منتشر بشه.
عرصه دیگه ای که هنر عکاسی میتونه در اون عرصه به حمایت از تولید ملی اقدام کنه، عکاسی تبلیغاتیه. یعنی یک خانم عکاس میتونه بازاریاب خوبی باشه برای کالاهای ایرانی و حمایت از تولیدات ملی به این طریق که عکاسای هنری خودش از کالاهای ایرانی و تولیدات ملی رو در سایت ها و وبلاگ ها و شبکه های اجتماعی با هدف بازاریابی منتشر کنه. این میتونه بهترین روشی باشه که یک عکاس میتونه با هنر خودش به حمایت از کالای ایرانی اقدام کنه.
چیزی که هست اینه که ما نمی خوایم بگیم کالاهای غربی همشون بدن یا بدون هیچ دلیلی نباید ازشون استفاده کرد!بلکه مساله مهمتری هست و اون اینه که در شرایطی که ما تحریم های سختی رو از طرف آمریکا و اروپا داریم تحمل می کنیم و شرایط اقتصادی و اشتغال در جامعه ما خیلی نا به سامان و به هم ریخته اس.. کارخونه ها و کارگاه ها بسته میشه و کارگرهای زیادی حقوقشون رو با کارشون از دست میدن! زندگی اونا در این شرایط خیلی سخت میگذره در حالیکه اونا هم هموطنای ما هستن.. مثل خودمون.. فرقی نداره.. و شاید این شرایط سخت یه روزی هم گریبان گیر خودمون بشه اگر فکری به حالش نکنیم.. از طرفی ما ایرانی هستیم.. هر چی باشه داریم توی این آب و خاک زندگی میکنیم و نسبت بهش احساسی داریم که حاضریم در شرایط سخت با خون و جونمون ازش دفاع کنیم و اینو توی سال های جنگ نشون دادیم.. حالا هم جنگه.. حالا هم باید از هویت ملی و توان اقتصادی کشورمون دفاع کنیم.. باید به توان داخلی خودمون اعتماد کنیم و باید حمایتش کنیم تا بتونه قوی و با اراده روی پاهای خودش بایسته تا یه مشت محکم باشه توی دهن همه تحریمای ظالمانه ای که بهمون تحمیل شده… فقط یه یا علی میخواد.. یا علی…
منابع:
هنر اسلامی و پیام روحانی آن، سعید، خواجه محمد - سرحدی، میترا، نشریه فلسفه و کلام، مهر 1390، سال ششم، ش 6
سایت https://chibechin.com، «سبک دکوراسیون ایرانی، آمیختهای از هنر، اصالت و فرهنگ»
زنان و گرایش به مد، بخارایی، احمد - رفیعی، ملکه، نشریه زن در توسعه و سیاستُپاییز 95، دوره چهاردهم، ش3
طراحی پوشاک در کشورهای در حال توسعه، داوری، روشنک - افهمی، رضا - اژدری، علیرضا، مجله هنرهای زیبا، زمستان 91، ش52
حمایت از صنایع دستی در ایران، صادقی مقدم، محمد حسن - کمیل اصفهانی، حسین، بهار و تابستان 91، ش 20
نظر از: پشتیبانی کوثر بلاگ [عضو]
فرم در حال بارگذاری ...
آخرین نظرات